Hlavní obsah

Průhledné kabelky pobláznily svět

Foto: carolinesmode.com, theblondesalad.com

Průhledné kabelky si oblíbily i bloggerkyFoto: carolinesmode.com, theblondesalad.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podívejte se do své kabelky. Je v ní takový pořádek, že byste se ji nestyděla komukoli ukázat? Jestli jste v ní objevila vysypané žvýkačky, několik účtenek a obal od čokolády, je na čase začít uklízet. Největším hitem letošní sezony jsou totiž průhledné kabelky! Budou se vám líbit natolik, abyste kvůli nim přestala „soukromničit" a ukázala, co nosíte?

Článek

Kabelku většina žen považuje za svůj malý, osobní (a často také značně nepřehledný) trezor. Přestože by málokteré z nás chtěly její obsah předvádět náhodným kolemjdoucím, průhledné kabelky zabodovaly a získaly si po celém světě spoustu fanynek. Připojíte se?

Začalo to nenápadně…

Předloni s průhlednými materiály přišel Karl Lagerfeld, loni to by Miuccia Prada a její Miu Miu (a krásné „vlaštovkové“ kabelky). Čas od času se nějaká ta transparentní kabelka na přehlídce mihla, ale žádné velké skupování průhledných tašek nenastalo.

… a skončilo to mánií

Všechno se změnilo letos, s příchodem jarní kolekce italské značky Furla a jejich Candy Bags. Ty jsou vyrobené z měkčeného kaučuku, díky kterému si kabelky zachovávají tvar a budou léta jako nové. Jakmile se Candy Bags objevily, vypukla doslova mánie. Rychle se staly „must have“ kouskem sezony, bez kterého se neobešly žádné milovnice módy ani známé zahraniční fashion bloggerky. Kromě netradičního materiálu všechny nadchly především zářivé barvy, které kralují letošní sezoně. Pokud byste chtěla Candy Bag i vy, musela byste si připravit kolem čtyř tisíc korun, a navíc si pěkně pohledat, na oficiálním e-shopu jsou totiž kabelky vyprodané, přestože se celá kolekce objevila teprve v březnu.

Slavná „igelitka“

Podobnou slávu letos zažila i další průhledná taška, tentokrát svítivě oranžová, značky Jil Sander. I po té se doslova „zaprášilo“ navzdory tomu, že tak trochu připomíná igelitku. Zalíbila se vám? Opět smůla. Je totiž beznadějně vyprodaná. Její cena se pohybovala kolem dvou a půl tisíce korun.

Na foto: Jil Sander

Na foto: Jil Sander

Průhledný krokodýl

Trendu se ujali i u značky Hermès, kdy v letošní jarní kolekci dokonce „zprůhlednili" slavnou Kelly Bag v krokodýlí verzi. A aby neprosvítaly osobní věci (i když modelka si na molo asi nic nebrala...), vložili do ní roztomilou mini Birkinku.

Na foto: Hermès

Pořídit se dají i levněji

Je jen otázkou času, kdy se tyhle tašky začnou objevovat ve větší míře v obchodních řetězcích, jednu takovou jsme zatím vypátrali v H on-line shopu v rámci kolekce Fashion Against Aids. Pořídit se dá za sympatických 299 korun a je k dostání v žluté a bílé verzi.

Jak je to s onou průhledností?

Nutno ještě podotknout, že ne se všemi průhlednými kabelkami bude obsah vaší tašky všem na očích. Pokud si vyberete Candy Bag v sytých barvách, budou sice zřejmé obrysy vašich věcí, nicméně nebudou vidět úplně. Jestliže chcete zůstat v naprosté anonymitě, pořiďte si tašku s látkovým vnitřkem, jako má ta od značky Nannini. Naopak doslova na ráně budete s čirými kabelkami Longchamp nebo Prada.

Tak co na ně říkáte? Vyšla byste si s průhlednou kabelkou, nebo vám tenhle trend nic neříká? Těšíme se na vaše názory.

Reklama

Související témata:

Načítám