Hlavní obsah

Průvodce světem růžových rtěnek: Jaký odstín je nej pro vás?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Růžová na rtech je jemnější než klasická červená, ale může vypadat stejně dobře, jen trefit ten správný odstín. Podívejte se na náš výběr top devíti odstínů na tohle jaro a léto.

Článek

Na přehlídce značky Chanel jaro/léto 2019 se modelky pyšnily růžovými rty v různých variantách – jemná, zářivá, sytá, některé šly spíš do oranžova, jiné do červena. Nastal čas na nový, svěží odstín do jarních dnů!

Růžová rtěnka vás rozzáří a omladí. Nevypadá tak tvrdě jako červená, a když vyberete správný tón a intenzitu, už nebudete chtít jinou. Jaký odstín bude pro vás ten pravý? Vodítkem by měl být typ vaší pleti (jste typ pro lesklou, nebo matnou rtěnku?). „Nicméně důležité je to vždy vyzkoušet, rtěnky jsou hodně individuální záležitost,“ říká vizážistka Soňa Šajdáková.

Nejbezpečnější je jít do obchodu a rtěnky otestovat na denním světle. Pokud ji nechcete zkoušet na rtech, mázněte si ji na ruku a přiložte k obličeji. Také zvažte, chcete-li rtěnku na výrazné líčení, kdy vytvoříte kontrast mezi pletí, vlasy a rty, nebo jestli chcete mít v líčení spíš harmonii a aby vypadalo přirozeně.

Růžový korál 

Foto: Profimedia.cz

Modelka Kaia Gerber (17), dcera Cindy Crawford, na přehlídce Chanel jaro/léto 2019Foto: Profimedia.cz

Výrazný odstín, který je sázkou na jistotu? „Korálovo-růžová sluší každé, s tou nikdy neuděláte chybu,“ říká vizážistka Linda Chudomelová. Také je na tomto odstínu sympatické, že dokáže opticky vybělit zuby. Zda zvolíte matnou variantu, jako měly modelky včetně Kaii Gerber (17) na přehlídce Chanelu, nebo lesklou, je jen na vás!

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Dlouhotrvající rtěnka s leskem na rty Infallible, L’Oréal Paris, odstín 92 Corail Constant, 299 Kč; matná rtěnka Boom Boom Bloom, MAC, odstín Framboise Moi, 610 Kč; rtěnka Audacious, Nars, odstín Grace, 890 KčFoto: Profimedia.cz

Růžová romantička

Foto: Profimedia.cz

Herečka Lucy Boynton (25), hvězda filmu Bohemian Rhapsody (2018)Foto: Profimedia.cz

Pokud jste v odstínech růžové ztracená a nevíte, který by vám mohl nejvíce slušet, hledejte ty s názvem „rose wood“ (růžové dřevo). Jsou méně výrazné, pastelové s podtónem do hněda, tak trochu nude. Měly by sednout jak světlejším, tak i tmavším typům a jsou to ty rtěnky, které použijete na denní líčení do práce. Tedy spíš jen podtrhnou barvu rtů a vypadají přirozeně.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Rtěnka Pure Love Colour, Estée Lauder, odstín 200 Proven Innocent, 639 Kč; matná rtěnka Alcina, odstín Tea rose, 340 Kč; matná rtěnka Rouge Edition Velvet, Bourjois, odstín 02 Flaming’ Rose, 299 KčFoto: Profimedia.cz

Neonová Barbie

Foto: Profimedia.cz

Modelka Adriana Lima (37) s neonově korálovou na rtechFoto: Profimedia.cz

Jste-li tmavší typ, můžete si troufnout na hodně křiklavé až neonově růžové rtěnky (ještě víc růžových rtěnek). „Dejte si ale pozor, protože kvůli tomu, že mají podtón do studena, vytahují na zubech žlutou,“ říká vizážistka Soňa Šajdáková.

Adriana Lima (37) je jednou z žen, kterým taková „barbie“ barva sluší. Máte-li tmavší pleť, tmavé vlasy a bílé zuby, rozhodně do ní jděte. V létě v ní budete za hvězdu. Jen je třeba mít na paměti, že platí to, co u červené rtěnky: „Kontura musí být dokonale ostrá a zbytek make-upu ne tolik výrazný,“ radí Linda Chudomelová.

Foto: Profimedia.cz

Na foto (zleva): Rtěnka Pop Glaze Sheer, Clinique, odstín Pink Rock Candy, 720 Kč; rtěnka Vice Lipstick, Urban Decay, odstín Frenemy, 590 Kč; hydratační lesklá rtěnka Color Riche Shine, L’Oréal Paris, odstín 465 #Trending, 198 KčFoto: Profimedia.cz

Jaký odstín růžové se vám líbí nejvíc?

Reklama

Načítám