Hlavní obsah

První rande? 10 pravidel, díky kterým ho nezkazíte

Foto: Profimedia

První rande je důležité. Na něm se totiž rozhoduje, zda se ještě uvidíteFoto: Profimedia

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První rande není nikdy lehké. Na něm se rozhoduje, zda se ještě uvidíte, jestli z vás bude pár. Stačí jedna chyba, a je po všem. Máme pro vás 10 zlatých pravidel, díky nimž první schůzku nepokazíte.

Článek

O čem se na první schůzce bavit? Co si vzít na sebe? Jak se rozloučit? To vše je důležité. Pomůže vám těchto deset tipů od mobilní aplikace Singles Badge, která umožňuje vzájemnou komunikaci mezi nezadanými lidmi z určité oblasti.

1. Správně zvolené místo

Žádné experimenty, žádné pokusy ukázat svou dobrodružnou povahu. Nejlepší je zajít si na skleničku do nějakého menšího a intimnějšího baru či hospůdky, kde je klid a vy si můžete povídat. Kreativita a volba neobvyklého místa vše může jen zkomplikovat.

2. Co na sebe?

Pro muže platí, že oblek a kravata není nejvhodnější (pokud samozřejmě nejdete někam, kde je vyžadován). Vypadá příliš formálně a upjatě. Mnohem větší službu vám udělají dobře padnoucí džíny, volnočasová košile či polo tričko.

Ženy by měly zvolit pohodlné oblečení. Ať už třeba ležérní šaty nebo sukni a nějaký top, mělo by jít o kousky, které vás nikde neškrtí a dobře sedí vestoje, vsedě i při chůzi. Není nic horšího, než když si celé rande popotahujete sukni, která se vám souká až ke krku. A pozor na boty, dámy! Nestačí, aby vypadaly dobře, je potřeba, aby se v nich dalo chodit!

Foto: Profimedia

Nepodceňujte přípravu. Vážně záleží na tom, co budete mít na sobě a jak se v tom budete cítitFoto: Profimedia

3. Co si objednat?

Pokud jdete na večeři či oběd, přemýšlejte i nad tím, co si objednáte. Mělo by to být něco, co se dá jíst tak, aniž byste se zamazali. Všichni sice mají rádi grilovaná žebra či obří hamburger, ale jejich konzumace není příliš estetická.

4. Konverzace

To je nejtěžší část rande, protože nervozita může znemožnit volně plynoucí hovor. Mějte připravených pár oblastí, vytvořte jakýsi mix otázek týkajících se osobních věcí a obecných témat. A pusťte svůj protějšek ke slovu, mluvte a poslouchejte ve stejném poměru. A žádné debaty o politice a o vašich bývalých partnerech!

5. Chovejte se slušně!

Dobré zvyky a slušnost, to je velmi důležité. Nejezte moc rychle, nehltejte, nemluvte s plnou pusou. Buďte ohleduplní, romantičtí, ale netlačte na pilu.

6. Zasedací pořádek

Zkuste se posadit tak, abyste mezi sebou měli pravý úhel. Nebudete se tak muset neustále koukat jen jeden na druhého, dá vám to prostor rozhlížet se i po okolí, což zmírní nervozitu.

Foto: Profimedia

Neseďte přímo proti sobě, jinak se budete muset neustále koukat jeden druhému do očí, což může vytvořit nervózní atmosféruFoto: Profimedia

7. Pozor na telefon

Nikdy si nepokládejte telefon na stůl, jeho kontrolování je nepřijatelné. Jestliže máte třeba děti a máte obavy, že byste neslyšeli, kdyby vám volala chůva, hned na začátku schůzky vysvětlete, proč chcete mít mobil na očích. A pokud vám někdo volá, zvedněte to jen, když je to vážně akutní, ale předtím se ještě omluvte.

8. Placení

Kdo má první rande zaplatit? To je vždy těžká část schůzky. Lidé mají totiž rozdílné názory a správná odpověď neexistuje. Proto je asi nejvhodnější, když každý navrhne, že účet či jeho část zaplatí. Pokud muž opravdu trvá na tom, že platí on, dovolte mu to. Koneckonců můžete navrhnout, že příště je to na vás.

9. Rozloučení

Méně je více! Na místě je buď podání ruky, či přátelský polibek. Pokud jde o podání ruky, stisk musí být pevný a delší. Pokud o polibek, tak žádné jazyky! První rande by nemělo být víc než objetí a polibek na tvář, protože pak vás bude v dlouhodobém horizontu váš protějšek více respektovat.

10. Pokračování

Pokud jste si rande užili, není nikdy na škodu poslat esemesku a poděkovat za hezký večer. Navíc z odpovědi můžete odhadnout, zda je ve hře další schůzka. Pokud odpověď nepřichází, čekejte, neposílejte další zprávy. Žádná odpověď pak znamená žádný zájem.

Zkazili jste někdy něco na prvním rande?

Reklama

Související témata:

Načítám