Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Čerstvé ryby dnes běžně pořídíte i za pultem v supermarketu. Tak proč je nepřipravit na sváteční tabuli? Vyzkoušejte pstruha se šalvějovou omáčkou.

5 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks pstruha
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce másla
  • 1 snítka čerstvé šalvěje
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce citronové šťávy
K podávání
  • 800 g brambor
Článek

Postup

01.

Pstruha osolte, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a dovnitř každého vložte trochu šalvěje. Pstruhy dejte do trouby a pečte je 25-30 minut při 180 stupních Celsia.

02.

Mezitím připravte omáčku. V kastrůlku rozpusťte máslo, zalijte ho vínem a základ nechte zredukovat na polovinu. Pak přidejte smetanu, citronovou šťávu, trochu nasekané šalvěje a nechte omáčku ještě chvíli prohřát. Pstruhy podávejte s vařenými bramborami.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 302,61 kJ
Bílkoviny95,45 g
Tuky49,75 g
Sacharidy37,84 g
Sůl3,57 g
SAFA18,69 g
Vláknina3,87 g
Cukry3,27 g
Související témata:

Načítám