Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Plněným tortillám nikdy nedokážete odolat? Připravte rodině quesadilly, plněné kukuřicí i fazolemi. Zasytí vás!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Quesadilla
  • 4 ks pšeničných tortill
  • 100 g sýru eidam
  • 150 g kukuřice
  • 150 g sterilovaných červených fazolí
  • 1/2 ks červené cibule
  • 3 lžíce salsy
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 špetka celého římského kmínu
  • 1 lžíce oleje
K podávání
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks naložených pálivých papriček
Článek

Postup

01.

V misce smíchejte kukuřici, fazole, cibuli nakrájenou na proužky a salsu nebo kečup, osolte, opepřete a okořeňte drceným římským kmínem.

02.

Na rozpálenou pánev potřenou olejem položte první tortillu, rozdělte na ni polovinu kukuřičné směsi, posypte půlkou sýra a navrch přitlačte druhou tortillu. Když spodní část zezlátne, otočte (snadno to jde tak, že celou quesadillu přesunete z pánve na talíř a ten potom překlopíte zpátky do pánve) a pečte i z druhé strany dozlatova, až je tortilla trochu křupavá a sýr rozteklý.

03.

Podávejte se zakysanou smetanou, smíchanou s nasekanými papričkami (jalapeños nebo feferonkami), prolisovaným česnekem a lžící limetové šťávy.

Načítám