Hlavní obsah

Radiofrekvenční liposukce: odsát tuk nestačí

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liposukce patří k nejběžnějším zákrokům plastické chirurgie. S postavou dokáže zázraky. Bylo vůbec někdy na co si u liposukce stěžovat? Ano, dokud na sály nevstoupila radiofrekvenční energie.

Článek

Častou komplikací klasické liposukce totiž bylo, že kůže nad oblastmi, ze kterých se odsával tuk, zůstávala povolená, někdy i s výraznými prohlubněmi. Dokud tedy byla žena oblečená, její silueta zeštíhlela, objem v problémových partiích se zmenšil. Problém nastával v prádle či plavkách, v nich si pacientky nemohly svou novou postavu užívat na 100 %, protože pokožka zkrátka nevypadala tak dobře, jak by si přály. V České republice mají nyní plastičtí chirurgové kliniky Asklepion jako jediní u nás řešení v podobě radiofrekvenční liposukce BodyTite, která díky radiofrekvenční energii nejen odsaje tuk, ale současně vypne kůži, a dokonce vyhladí celulitidu.

Je radiofrekvenční liposukce stejně účinná jako klasická?

Jednoznačně ano, spíše je ale ještě účinnější! BodyTite je chirurgický výkon, při kterém se provádí odsátí nadbytečné tukové tkáně jako u klasické liposukce a následné vypnutí povolené kůže nad odsátou oblastí. Účinkem radiofrekvečního proudu dochází k lipolýze (destrukci tukové tkáně), což má za následek úbytek objemu v dané lokalitě, menší otoky a hematomy a stažení povolené kůže.

Ukázka před zákrokem (vlevo) a po zákroku v případě boků

Na sál pouze jednou

Odsátí tuku i vyhlazení a vypnutí kůže probíhá najednou, při jediném zákroku v celkové nebo místní anestézii. „K odsátí tuku používáme velmi jemné kanyly, které se zavádějí malým vpichem o velikosti 5 milimetrů, metoda je velmi šetrná k okolním tkáním,“ vysvětluje MUDr. Ján Pilka, chirurg kliniky Asklepion.

Nejprve se tuková tkáň napustí speciálním tumescenčním roztokem, který svým složením usnadňuje odsávání a zmenšuje riziko případných nerovností, redukuje pooperační modřiny, výrazně i pooperační bolestivost, a hlavně redukuje krvácení. Při samotném výkonu se do podkoží aplikuje interní kanyla. Na povrchu kůže je externí elektroda, která měří teplotu, aby nedocházelo k nadměrnému zahřívání tkáně, což se stávalo při laserové liposukci. Mezi interní a externí elektrodou prochází radiofrekvenční proud, který způsobuje lipolýzu, vyhlazuje kůži, zastavuje krvácení a remodeluje kolagen.

Vyřeší i váš nevzhledný podbradek!

Štíhlejší zadeček, stehna, ale i podbradek

Systém BodyTite si poradí se všemi problematickými oblastmi těla, na kterých se nejde zbavit tuku cvičením ani dietami. Je ale navíc vybaven dvěma speciálními koncovkami pro odsátí a vypnutí oblasti podbradku (NeckTite) a obličeje (FaceTite), nejčastěji na víčkách, čele, v lícní oblasti, na sanici či nosoretních rýhách. „Zde jsou výsledky naprosto fantastické, zejména v kombinaci lipograftingem – přenosem odsátého tuku, který můžeme použít ke zvětšení prsou či zjemnění kruhů pod očima,“ dodává doktor Pilka z Asklepionu.

Stehna budou vypadat podle vašich představ

Tuk, který sluší

Tuk, který zůstává po liposukci, je nejlepším implantátem. Obsahuje totiž pouze tělu vlastní buňky, které tak organismus bez problému přijme. Klinika Asklepion používá při lipotransferu špičkový systém Cytori Puregraft, který dokáže navýšit počet buněk, které se po implantaci uchytí, až o celou polovinu. Díky tomu se dají odsátým tukem, který by se dříve bez užitku vyhodil do koše, zvětšit či rekonstruovat prsa, vyplnit propadliny v hýždích. Takto upravená prsa mají naprosto přirozený tvar i vlastnosti.

To, jak bude vše po odsátí nebo přesunu tuku vypadat, nový profil brady ale i štíhlejší bříško či stehna, si v Asklepionu mohou klienti prohlédnout již při prvním setkání s lékařem díky speciálnímu 3D simulátoru Vectra.

Reklama

Související témata:

Načítám