Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Plněná rajčata poslouží jako lahodný předkrm i chutná večeře. Zapečte je s mletým masem!

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks rajčat
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 1 ks cibule
  • 100 g slaniny
  • 100 g goudy
    7
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžíce tuku
  • 1 hrst listové petržele
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Umytá rajčata navrchu seřízněte a vydlabejte. Slaninu nakrájejte na kostičky, sýr nastrouhejte na hrubém struhadle, cibuli nasekejte nadrobno.

02.

Ve vyšší pánvi opečte slaninu. Přidejte cibuli, dál opékejte a pak dejte do pánve maso. Opečte ho mírně dohněda, přidejte vnitřky nakrájených rajčat, tymián a nechte na mírném ohni chvíli pod pokličkou. Nakonec směs osolte, opepřete a vmíchejte sýr.

03.

Směsí naplňte rajčata a každé přiklopte seříznutým dílem. Naplněná rajčata poskládejte do tukem vymazaného pekáčku. Pečte 20 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Související témata:

Načítám