Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Polévku z rajčatového pyré a cizrny zahustí těstoviny, které se v polévce přímo vaří. Nejlepší jsou malé mušličky nebo těstovinová rýže.

5 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g rajčatové omáčky
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 80 g těstovin
    1
    3
  • 100 g sterilované cizrny
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

V hlubším hrnci rozehřejte olivový olej a dozlatova na něm orestujte cibulku nakrájenou nadrobno. Poté přidejte rajčatové pyré, zalijte vývarem, osolte, opepřete a za občasného míchání vařte 15 minut.  

02.

Poté do vroucí polévky vsypte těstoviny, utřený česnek a podle chuti cukr, okořeňte špetkou strouhaného muškátového oříšku. 

03.

Nakonec přidejte slitou a propláchnutou cizrnu. Jakmile jsou těstoviny měkké, můžete s bazalkou.

Načítám