Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Pomazánka z rajčat a smetanového sýra je nejlepší hned po dokončení a s čerstvým pečivem. Pustí-li rajčata moc šťávy, podávejte ji v misce.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 200 g rajčat
  • 1 ks cibule
  • 150 g smetanového sýra
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Sýr rozetřete s majonézou a zakysanou smetanou. Omytá rajčata pokrájejte na malé kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Obojí promíchejte s připravenou sýrovou směsí, osolte, opepřete a nakonec vmíchejte petrželku.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie690,43 kJ
Bílkoviny3,77 g
Tuky13,03 g
Sacharidy8,86 g
Sůl1,7 g
SAFA5,65 g
Vláknina1,51 g
Cukry4,75 g

Načítám