Hlavní obsah
4,5
(2)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Domácí těstoviny mají své kouzlo, zvláště když je uděláte stejně jako v Itálii, plněné ricottou a v rajčatové omáčce s bazalkou a parmazánem.

2 hod., 30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 250 g ricotty
  • 2 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 300 g rajčatové omáčky
  • 3 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

Mouku a špetku soli dejte do hlubší velké mísy a udělejte v ní důlek, do kterého rozklepněte vejce, přilijte lžíci až dvě vody, lžíci oleje a promíchejte. Přidejte podle potřeby mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako nudle, které zabalte do potravinové fólie a nechte v chladu 2 hodiny odpočinout.

02.

V pánvi zahřejte rajčatové pyré, osolte, opepřete a promíchejte s lžící parmazánu. Mezitím si připravte ravioli. Na náplň dobře promíchejte ricottu a nasekanou bazalku, osolte a opepřete. 

03.

Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta klaďte lžící hromádky náplně ve stejných rozestupech od sebe, okraje okolo náplně potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte zbývajícími pláty a okraje u každé hromádky zmáčkněte. 

04.

Libovolnou formičkou vykrajujte ravioli, které dejte vařit do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli promíchejte s rajčatovou omáčkou s a ozdobte lístky čerstvé bazalky a posypte parmazánem.

Reklama

Načítám