Článek
Postup
01.
Mouku a špetku soli dejte do hlubší velké mísy a udělejte v ní důlek, do kterého rozklepněte vejce, přilijte lžíci až dvě vody, lžíci oleje a promíchejte. Přidejte podle potřeby mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako nudle, které zabalte do potravinové fólie a nechte v chladu 2 hodiny odpočinout.
02.
V pánvi zahřejte rajčatové pyré, osolte, opepřete a promíchejte s lžící parmazánu. Mezitím si připravte ravioli. Na náplň dobře promíchejte ricottu a nasekanou bazalku, osolte a opepřete.
03.
Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta klaďte lžící hromádky náplně ve stejných rozestupech od sebe, okraje okolo náplně potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte zbývajícími pláty a okraje u každé hromádky zmáčkněte.
04.
Libovolnou formičkou vykrajujte ravioli, které dejte vařit do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli promíchejte s rajčatovou omáčkou s a ozdobte lístky čerstvé bazalky a posypte parmazánem.