Hlavní obsah

Raky čeká boj s rodinným rivalem. Co věští karty vám?

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léto pomalu končí a o slovo se hlásí podzimní počasí. Ačkoli to může být po srpnových vedrech trochu úleva, podzim přináší i nejrůznější komplikace. Jaké bude září právě pro vaše znamení?

Článek

Zářijový úplněk nás čeká pětadvacátého, kdy celý Měsíc zazáří ve znamení Berana. Co to znamená? Že si budete muset dávat pozor na ukvapená rozhodnutí a prudké reakce. Všichni budou jako na jehlách, tak si hlídejte nechtěně vyprovokované konflikty a zkratkovité chování na vaší straně. Po zdravotní stránce hrozí problémy s chrupem, pokud možno si naplánujte zubaře předem, ať vás pak nic nebolí. A co má září připraveno pro vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.) Síla – Luna – Viselec

V září sami sebe přivedete do pořádné existenciální krize. Budete na sebe tlačit a hnát se do něčeho, co vám vůbec nesedí, a ještě si nalhávat, že právě to chcete. Jenže znáte Berany, tedy sami sebe. Jakmile jim je něco proti srsti, postaví si hlavu. A to přesně uděláte. Kvůli tomu se na velkou část měsíce prostě zaseknete a nepůjde to dál ani tam, ani zpátky. Jak se téhle zbytečné stagnaci vyhnout? Nežeňte se do věcí, které vám nejsou příjemné, nelámejte to přes koleno.

Býk (21. 4. – 21. 5.) Spravedlnost – Luna – 10 pohárů

Vaším krédem jsou poctivost a spravedlnost a snažíte se je uplatňovat v každodenním životě. Někdy se ale člověk ocitne v situaci, kdy si není jistý, co je vlastně správně. Září pro vás bude znamenat velké tápání a touhu po jednoduchém řešení, po konci chaosu. Nebojte se. Stačí zachovat chladnou hlavu a spíše než na city dát na rozum. Všechno, co vás trápí, se vyřeší – správnou cestu uvidíte. Výsledné řešení uspokojí všechny zúčastněné a vy zas budete mít lehkou hlavu.

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Býky v září čekají chvíle tápání a nejistoty, ale vše se v dobré obrátíFoto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) 6 pohárů – 2 hole – 8 pentaklů

Ačkoli to pro vás není typické, zasekli jste se v minulosti. Stále přemýšlíte nad něčím, co se už stalo, nostalgicky se obracíte ke šťastným dnům doby minulé, a kvůli tomu jste přestali směřovat vpřed. Asi v polovině září bude třeba, abyste se už konečně rozhodli, jak dál. Ať už vyberete jakoukoli cestu či řešení, bude to správně. Musíte pochopit, že někdy je důležité zaujmout pevné stanovisko a prokázat cílevědomost. Právě ta se vám v září bohatě vyplatí a vrátí.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Královna pohárů – Rytíř mečů – 6 holí

Září pro vás chystá překvapení na poli vztahů. Všechno začne skoro pohádkově – právě teď jste se všemi zadobře a s blízkými žijete v harmonii a vzájemném pochopení. Na scéně se ale objeví někdo, kdo se stane vaším rivalem a zavedenou empatickou pohodu se bude snažit převrátit vzhůru nohama. Naučte se trochu si dupnout, vzít situaci do svých rukou a postarat se sami o to, abyste se měli dobře. Bude to cenná zkušenost.

Lev (23. 7. – 22. 8.) 10 pohárů – 3 pentakly – Páže pentaklů

Začátek září vám bude velmi příznivě nakloněn a na co sáhnete, to se vám podaří. Ani odcházející léto vám nezkalí úsměv na tváři. Asi v druhém týdnu však přijde zkouška – budete se muset spolehnout na své dovednosti a schopnosti a nebát se přiučit něco nového. Z profesního hlediska vám na stole přistane zajímavá nabídka. Její přijetí vás může hodně posunout, ale rozhodně to nebude zadarmo. Je jen na vás, zda se jí chopíte – její zásadní význam se prokáže až s časem.

Foto: gpointstudio, Shutterstock.com

Dobrou náladu Lvům nezkazí ani odcházející létoFoto: gpointstudio, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.) 5 mečů – Slunce – Smrt

Září vám uštědří cennou lekci – pochopíte rozdíl mezi skutečným triumfem a Pyrrhovým vítězstvím, které vám do života žádné štěstí nepřinese. Musíte dát sbohem svému cynismu a pochopit, že někdy je třeba pustit se do věcí opravdu pořádně, aby byl úspěch skutečný a hmatatelný. Nebojte se změny – znamená život, vývoj a nové příležitosti. Uznat svou chybu neznamená porážku, ale vítězství. Poučte se a příště budete silnější.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) 6 mečů – Luna – 10 holí

Kvůli prázdninové pohodě a mírnějšímu tempu jste zlenivěli, zpohodlněli, práce vám jde pomaleji a máte k ní skoro hmatatelnou nechuť. Zvykli jste si na svůj klídeček a září vás zahltí nejrůznějšími změnami a nutností dát se zase do pohybu. Svého klamu, že je ještě pořád dost času, se zbavte dřív, než vás zavalí stres a nahromaděné povinnosti. Vraťte se do tempa pomalu, ale plynule, jinak budete muset hasit velké požáry způsobené vaší letargií.

Štír (24. 10. – 22. 11.) 8 mečů – Císařovna – Milenci

Dali jste si za úkol naučit se něco nového a teď se vám to ne a ne podařit. Ačkoli se snažíte, stále nemůžete dané věci přijít na kloub. Žádat o pomoc neznamená selhat, naopak. Až se objeví někdo, kdo vám nabídne pomocnou ruku, sáhněte po ní. Ne každý má postranní úmysly. Díky tomu, že se otevřete a dokážete sami sobě přiznat nějakou slabost, získáte nového spojence, přítele, zkrátka někoho, komu můžete skutečně důvěřovat. Takoví lidé nerostou na stromech, tak nepropásněte příležitost.

Foto: Syda Productions, Shutterstock.com

Když Štíři otevřou své srdce a dokážou uznat, že potřebují pomoc, získají přítele či důvěrníkaFoto: Syda Productions, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.) 6 pohárů – 10 pohárů – 8 mečů

Jste ještě velmi příjemně prázdninově naladěni, všechno zvládáte s lehkostí a i doma vládne pohoda – váš život je zkrátka idyla. Jak už to tak bývá, nebude to nadlouho. Problémy vás donutí přizpůsobit se režimu, který vám diktuje někdo jiný, a jistým omezením. Jsou dvě možnosti, jak reagovat: buď si na rutinu v práci zase zvyknete, nebo se zkrátka vydáte dál svou cestou. Nemá ale smysl se jen bezúčelně vztekat.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) 7 pentaklů – 8 mečů – 4 meče

Ještě štěstí, že máte svatou trpělivost. Na září jste si dali určitý cíl, věci ale postupují velmi pomalu. Čekejte. Vytrvejte. Však ono se všechno splní. Může se stát, že o sobě začnete pochybovat, začnete váhat, zda svého cíle dosáhnete, jestli jste toho vůbec schopni. Neztrácejte odvahu. I kdybyste se do klidu museli nutit, vydržte. Nemá smysl jakkoli urychlovat běh věcí. Všechno je v pohybu, vyčkávejte a sbírejte síly. V říjnu se vám budou hodit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Eso holí – Kolo štěstěny – 3 hole

Září pro vás bude znamenat nový začátek, možnost chopit se příležitosti, která vás postaví na nohy. Kolo života se točí a zdá se, že se zastaví na políčku, jež bude hrát ve váš prospěch. Připravte se na dobu plnou turbulencí a zvratů, které však s trochou štěstí skutečně dopadnou dobře – pro vás. Stojíte nohama pevně na zemi, zajistěte si dobrou výchozí pozici a stabilní postavení. Mějte trpělivost a víru v úspěch a nebojte se své štěstí trochu popostrčit. Září pak bude skvělé.

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 10 pentaklů – Král pentaklů – 3 meče

Září pro vás nebude úplně příznivé a to převážně vaším zaviněním. Právě teď se nacházíte v období prosperity, stability, všechno je dobré – ale trochu rutinní. Nadřízený (nebo někdo, kdo má ve vašem životě velké slovo) drží kormidlo pevně v rukou a vede vaši loď po známých a dobře ozkoušených trasách. A vás to přestane bavit. Snažte se tohle znechucení potlačit. Tentokrát totiž není pravda na vaší straně, a pokud opravdu zkusíte věci jinak, čeká vás nejspíš hodně trpké zklamání.

Co plánujete na září vy?

Načítám