Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Špenát do raviol není jen tak obyčejný špenát. Náplň z čertsvých listů má díky mascarpone sametovou konzistenci a úžasnou chuť.

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g hladké mouky
  • 4 ks vejce
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 250 g listového špenátu
  • 200 g mascarpone
  • 1 lžička soli
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g aromatického sýru
  • 1/2 lžičky pepře barevného mletého
Článek

Postup

01.

Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

02.

Špenát spařte ve vroucí vodě, vyždímejte, nasekejte, osolte a promíchejte s utřeným česnekem a mascarpone. Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte hromádky špenátové náplně, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každého kousku náplně zmáčkněte.

03.

Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. 

04.

Do malého hrnce dejte smetanu, kterou přiveďte k varu, přidejte polovinu nastrouhaného sýra a omáčku okořeňte hrubě mletým barevným pepřem. Ravioli servírujte přelité omáčkou a posypte dalším sýrem. 

Reklama

Načítám