Hlavní obsah
3,5
(51)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Zdravé, nepečené a za chvíli hotové. Takové jsou mandlové kuličky s datlemi, vanilkou a červenou řepou (kterou v nich ale zaručeně neuhádnete).

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 kuliček
Na kuličky
  • 150 g mandlí
  • 150 g datlí
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 ks červené řepy
  • 1 špetka soli
Na obalení
  • 15 g mrazem sušených malin
  • 1 lžíce skořice
  • 3 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku kokosu
Článek

Postup:

01.

Mandle co nejjemněji rozemelte, přidejte vypeckované datle (pokud se vám zdají moc suché, nechte je asi 15 minut nabobtnat v horké vodě), vanilku a sůl a vše rozmixujte na hladkou pastu.

02.

Oloupanou řepu najemno nastrouhejte, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a tou obarvěte mandlovou hmotu.

03.

Pokud je pasta příliš mazlavá, přidejte mandle, pokud naopak suchá, přidejte datle nebo řepnou šťávu. Z hmoty pak tvořte kuličky, které obalujte v mrazem sušeném ovoci (já použila asi 15 g rozmixovaných malin), kokosu, kakau nebo třeba skořici.

Tip: Pokud chcete mít kuličky opravdu raw, datle samozřejmě nepřelévejte horkou vodou, ale nechte je několik hodin nabobtnat ve vodě vlažné.

Co si myslíte o používání potravinářských barviv, nestačí občas použít přírodní suroviny?

Reklama

Související témata:

Načítám