Hlavní obsah

Raw cukroví: Datlovo-mandlové kuličky

Hodnocení:
(23)
Foto: Greta Blumajerová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
neuvedeno
Náročnost
nízká

Zdravé, nepečené a za chvíli hotové. Takové jsou mandlové kuličky s datlemi, vanilkou a červenou řepou (kterou v nich ale zaručeně neuhádnete).

Ingredience pro:
20 kuliček
Na kuličky
  • 150 g loupaných mandlí
  • 150 g datlí
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 ks červené řepy
  • sůl
Na obalení
  • mrazem sušené (lyofilizované) maliny
  • mletá skořice
  • holandské kakao
  • strouhaný kokos
Článek

Postup:

Krok 1: Mandle co nejjemněji rozemelte, přidejte vypeckované datle (pokud se vám zdají moc suché, nechte je asi 15 minut nabobtnat v horké vodě), vanilku a sůl a vše rozmixujte na hladkou pastu.

Krok 2: Oloupanou řepu najemno nastrouhejte, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a tou obarvěte mandlovou hmotu.

Krok 3: Pokud je pasta příliš mazlavá, přidejte mandle, pokud naopak suchá, přidejte datle nebo řepnou šťávu. Z hmoty pak tvořte kuličky, které obalujte v mrazem sušeném ovoci (já použila asi 15 g rozmixovaných malin), kokosu, kakau nebo třeba skořici.

Tip: Pokud chcete mít kuličky opravdu raw, datle samozřejmě nepřelévejte horkou vodou, ale nechte je několik hodin nabobtnat ve vodě vlažné.

Co si myslíte o používání potravinářských barviv, nestačí občas použít přírodní suroviny?

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.