Článek
Postup
01.
Bešamel sice můžete vynechat, ale bez něj sendvič ztratí to pravé francouzské kouzlo. Připravíte jej snadno tak, že na lžíci rozpuštěného másla budete asi minutu za stálého míchání opékat mouku, do které poté zašleháte mléko a asi 2 minuty povaříte do zhoustnutí. Ochutíte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
02.
Plátky bílého chleba opečte v toustovači, aby byly sendviče křupavější.
03.
Každý pak z vnější strany tence potřete máslem, polovinu z druhé strany dijonskou hořčicí. Na krajíce s hořčicí rozdělte šunku a sýr (trochu nechte stranou na posypání) a přiklopte zbývajícími chleby.
04.
Přendejte na plech vyložený pečicím papírem, navrch každého sendviče dejte 2 lžíce bešamelu a posypte zbývajícím sýrem. Zapečte pod grilem, dokud není povrch zlatavý.