Hlavní obsah

Darujte k MDŽ květinu, která opravdu potěší. Blýskněte se jedlým pugétem podle snadného fotonávodu

Foto: n.tati.m, Shutterstock.com

Foto: n.tati.m, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedlé květiny jako dárek k Mezinárodnímu dni žen jsou už několik let hit! Chcete být i vy hitmakerem? Vyberte si, do jakého aranžmá se vrhnete, a můžete hned začít.

Článek

8. března slavíme Mezinárodní den žen a vy cítíte, že karafiát jako dárek by nebyl to pravé ořechové? Buďte letos kreativní a připravte pro svou oblíbenou, nebo dokonce milovanou ženu jedlou květinu. Stačí pár minut práce, kterou vás provedeme krok za krokem, a úspěch je zaručen. Nejenže krásně vypadá, ale také skvěle chutná.

Marcipánové květiny

Pro výrobu marcipánových květin budete potřebovat marcipánovou hmotu či fondán, které můžete zakoupit v obchodě s potravinami nebo vyrobit sami doma. Potřebujete také formičky na květiny, které jsou k dispozici v různých tvarech a velikostech. Pomocí těchto formiček vytvarujte malé květiny podle vaší představy. Když na sebe budete přimačkávat marcipánová půlkolečka či trojúhelníčky, vzniknou vám originální a neotřelá kvítka. Prostě si trochu pohrajte a zapojte fantazii. Hotová kvítka naaranžujte do hezké dárkové krabičky.

Foto: Pedal to the Stock, Shutterstock.com

Pro usnadnění práce použijte formičku nebo vykrajovátkoFoto: Pedal to the Stock, Shutterstock.com

Ovoce a zelenina

Tuto květinu můžete směle nazvat „vitaminy na špejli“. V galerii pro vás máme připravené různé vychytávky, jak takový pugét vyrobit.

Načítám