Hlavní obsah

MDŽ: Vyrobte krásnou mýdlovou květinu do hrnečku!

Foto: Autorka

Foto: Autorka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mezinárodní den žen se blíží a je nejvyšší čas, abyste vymysleli, čím letos potěšit maminku, babičku nebo kamarádku. Přinášíme vám krásnou a jednoduchou inspiraci v podobě mýdlové květiny do hrnečku.

Článek

Někdo tenhle svátek považuje za přežitek, většina žen však bude mít radost, když si na ně 8. března vzpomenete. Slaví se totiž tradiční MDŽ, a to je příležitost, jak potěšit blízké. A zvláště v tomto ponurém období. Můžete to vyřešit kytičkou či domácí bonboniérou, ale osobní dárek, vyrobený třeba s dětmi, bude mít určitě větší váhu. Přinášíme vám proto postup, jak udělat voňavou mýdlovou dekoraci do hrnečku. Slibujeme, že to bude bavit i děti.

Jak vyrobit mýdlovou kytici

Co budete potřebovat? Především si pořiďte mýdlovou hmotu, kterou seženete hravě v internetových prodejnách. Půl kila stojí od 50 Kč, koupili jsme kostku čiré a kostku neprůhledné. K tomu přidejte kosmetické barvivo a oblíbenou esenciální vůni. Dále budete potřebovat silikonové formičky ve tvaru kytiček či srdíček, hezký hrnek, aranžovací hmotu, špejle a trochu sisalového vlákna.

Tip navíc: K mýdlu lze přidat i třpytky a dekoraci dozdobit umělými kvítky či lístečky. Místo hrnečku lze využít i malý barevný květináč.

Foto: Autorka

Hlavní ingrediencí na výrobu je čirá a neprůhledná mýdlová hmotaFoto: Autorka

Postup krok za krokem

Foto: Autorka

1. Nejprve rozpusťte mýdlovou hmotu ve vodní lázni. Kápněte k ní trochu voňavého olejíčku a můžete přidat i pár kapek barviva. My jsme to střídali, aby vznikly různé odstíny. Obarvit lze čirou i neprůhlednou hmotuFoto: Autorka

Foto: Autorka

2. Silikonové formy naskládejte na plech, aby se vám lépe pracovaloFoto: Autorka

Foto: Autorka

3. Roztavenou hmotu lijte do formiček. Některým jsme na dno nejprve nasypali pár třpytek. Pro tvorbu dvoubarevných květů nalijte na dno trochu obarvené hmoty, nechte trochu zatuhnout a pak přilijte bílou neprůhlednou hmotu. Mýdlovou hmotu nechte ve formičkách zaschnout nejlépe přes nocFoto: Autorka

Foto: Autorka

4. Hotová ztuhlá mejdlíčka jdou z formiček dobře vyloupnoutFoto: Autorka

Foto: Autorka

5. Zatímco mýdlo tuhne, připravte do hrnku aranžovací hmotu. Je-li třeba, seřízněte ji nožem. Hmotu přikryjte sisalovým vláknem a po okrajích ho zastrkejte pomocí špejle do hrnečku, aby dobře drželo. Můžete použít i trochu lepidlaFoto: Autorka

Foto: Autorka

6. Mýdlové kytičky a srdíčka napichujte opatrně na špejle či párátka a zapíchněte do aranžovací hmotyFoto: Autorka

Foto: Autorka

7. Nakonec můžete do drobných mezer mezi mýdélka zapíchnout i umělé lístečky pro hezčí výsledný efektFoto: Autorka

Reklama

Načítám