Hlavní obsah
Foto: SunKids, Shutterstock.com

Foto: SunKids, Shutterstock.com

Slovo koláč evokuje pocit na sladké. Ale co když je z masa? Pak k němu patří zeleninový salát!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 koláč
  • 1 ks listového těsta
    1
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g mletého masa
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky grilovacího koření
  • 50 g sýra
    7
  • 1 kousek pórku
  • 2 ks rajčat
  • 1 ks vejce
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Do formy na pizzu vložte placku vyváleného listového těsta tak, aby po okrajích co nejvíce přesahovalo. V pánvi si nachystejte náplň: Na cibulce a česneku osmažte mleté maso dohněda, osolte, opepřete, vmíchejte pokrájená rajčata, kolečka pórku, posekané bylinky a dochuťte grilovacím kořením.

02.

Na těsto natřete tuto náplň tak, aby se zbytečně nepřelil do formy i vypečený tuk. Na maso rozložte plátky sýra nebo nastrouhaný sýr. Povrch ještě ozdobte kolečky pórku, čtvrtkami rajčat a překlopte okraje těsta, které vám přečnívaly.

03.

Potřete rozšlehaným vajíčkem, jemně propíchejte vidličkou a v předehřáté troubě zapečte asi 25 minut. Podává se teplé i studené se zeleninovým salátem.

Související témata:

Načítám