Hlavní obsah
Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

Foto: Nataliya Arzamasova, Shutterstock.com

Milujete kuřecí maso, rodina se po něm může utlouct, ale vám už zcela došly nápady, jak ho k večeři upravit? Zapečte ho! Kuřecí směs s mrkvovou peřinkou nemá chybu.

15 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 400 g kuřecích prsou
  • 1 ks celeru
  • 1 ks mrkve
  • 50 g másla
  • 150 g šunky
  • 50 g čerstvého hrášku
  • 150 ml bílého jogurtu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Celer a mrkev očistěte, nakrájejte na kostičky a dejte na 20 minut vařit do vody.

02.

Mezitím nakrájejte kuře na nudličky, osolte je, opepřete, a na pánvi je nechte zatáhnout spolu s hráškem a kousky šunky.

03.

Na dno zapékacích mističek pak rozdělte kuřecí směs, na kterou ještě dejte vždy po lžících jogurt. Uvařený celer s mrkví přeceďte, přidejte k nim máslo a v hrnci je rozmělněte šťouchadlem na brambory. Vše navršte do zapékací mísy a zapečte při 190 stupních asi 10 minut.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 250,75 kJ
Bílkoviny32,23 g
Tuky14,5 g
Sacharidy9,8 g
Sůl2,77 g
SAFA6,99 g
Vláknina4,4 g
Cukry5,06 g
Související témata:

Načítám