Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Polenta je velmi oblíbeným pokrmem v Itálii. Jde o kukuřičnou kaši, kterou můžete připravit na slano i na sladko. Obvykle se používá instantní, která je hotová za pár minut. Zkuste ji se sušenými rajčaty!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g polenty
  • 1 l vody
  • 100 g sušených rajčat
  • 1 ks šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g slaniny
  • 2 lžíce černých oliv
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou slaninu a opečte ji do křupava. Přidejte nakrájenou šalotku, česnek a krátce opečte. Stáhněte z ohně a přimíchejte kousky sušených rajčat a olivy.

02.

Do vroucí osolené vody vsypte polentu a uvařte hustou kaši. Vmíchejte do ní směs s rajčaty a pak kaši rozetřete na plech.

03.

Nechte ji ztuhnout a pak nakrájejte na čtverečky. Můžete je ještě opéct na trošce olivového oleje. Podávejte se salátem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 660,44 kJ
Bílkoviny11,37 g
Tuky16,71 g
Sacharidy49,41 g
Sůl5,65 g
SAFA5,1 g
Vláknina6,35 g
Cukry7,48 g
Související témata:

Načítám