Hlavní obsah
3,1
(13)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Rádi si občas odlehčíte jídelníček a připravíte si nějaký výborný, čistě rostlinný oběd? Vyzkoušejte výtečný křupavý květák ve veganském těstíčku a obalený v cornflakes, který ocení i vaše děti.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Křupavý květák z trouby
  • 1 květák
  • 20 ml oleje
Na veganské těstíčko
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 150 ml vody
Na obalení
  • 150 g cornflakes
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že si připravíte obalovací těstíčko a cornflakes. Do větší misky dejte mouku, přidejte papriku, sůl a vodu. Dobře promíchejte a dejte stranou. Cornflakes rozmixujte na strouhanku.

02.

Květák rozdělte na jednotlivé růžičky – čím menší budou, tím budou květákové kousky křupavější.

Tip: Květák nemusíte před pečením předvařovat.

03.

Jednotlivé kousky květáku nejprve obalujte v moučném těstíčku a poté ve strouhance z cornflakes.

04.

Obalené květákové kousky skládejte na plech s pečicím papírem. Lehce postříkejte olejem (doporučujeme použít olej ve spreji) a poté dejte na 30 minut péct do trouby předem vyhřáté na 200 °C.

05.

Hotový květák podávejte s vařenými brambory a nejlépe veganskou tatarkou.

Reklama

Načítám