Hlavní obsah
Foto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Pro milovníky pikantnostíFoto: Stepanek Photography, Shutterstock.com

Máte tak zvaná plechová ústa? Milujete pikantní věci? Připravte si laskominu na topinky, která je opravdu ostrá.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1/2 lžičky grilovacího koření
  • 3 ks nakládaných feferonek
  • 25 ml BBQ omáčky
  • 1 lžíce ostrého kečupu
  • 50 g ementálu
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na drobné kostičky, maso na malé nudličky. Maso osolte a okořeňte čerstvě umletým pepřem a grilovacím kořením. Z feferonek odstraňte zrníčka a nakrájejte je na malé kousky.

02.

Na pánvi rozehřejte olivový olej, chvilku na něm restujte cibulku, pak přidejte maso, minutku dvě opékejte a přihoďte feferonky. Když už je maso skoro hotové, vlijte do směsi omáčku. Přidejte ještě trochu ostrého kečupu, přisolte a ochuťte chilli. Pak už je lehounce prohřejte, maso musí zůstat křehké.

03.

Směsí potřete topinky a zasypte je strouhaným sýrem ementálského typu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie653,34 kJ
Bílkoviny21,94 g
Tuky5,59 g
Sacharidy4,14 g
Sůl1,18 g
SAFA2,33 g
Vláknina0,72 g
Cukry2,85 g
Související témata:

Načítám