Článek
Vnitřnosti solte vždy až po tepelné úpravě. Když to uděláte předem, uvolní se šťáva a mohly by ztvrdnout.
Postup
01.
Kachní či kuřecí srdíčka propláchněte pod studenou vodou a odblaňte. Tymián a rozmarýn nasekejte najemno. Do oleje zamíchejte balzamikový ocet, nasekané čerstvé bylinky a sušenou majoránku (je výraznější než čerstvá). Přidejte i čerstvě namletý pepř a promíchejte. Očištěná srdíčka vložte do marinády a nechte je asi 2 hodiny v chladničce uležet.
02.
Marinovaná srdíčka napíchejte na špejle nebo tenké grilovací jehly. Připravené špízy položte na středně rozpálenou mřížku grilu a z obou stran opékejte asi 5 minut. Nakonec osolte. Podávejte s opečeným pečivem.
Jste omáčkoví? Vyzkoušejte retro recept na kuřecí srdíčka a játra na slanině