Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Kachní či kuřecí srdíčka chutnají z grilu dokonale! Stačí je na pár hodin naložit do voňavých bylinek a napíchat na jehly.

5 min.
Příprava
6 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
5 špízů
  • 500 g kachního srdce
  • 50 ml oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžička majoránky
  • 1/2 lžičky hrubě mletý pepř
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Vnitřnosti solte vždy až po tepelné úpravě. Když to uděláte předem, uvolní se šťáva a mohly by ztvrdnout.

Postup

01.

Kachní či kuřecí srdíčka propláchněte pod studenou vodou a odblaňte. Tymián a rozmarýn nasekejte najemno. Do oleje zamíchejte balzamikový ocet, nasekané čerstvé bylinky a sušenou majoránku (je výraznější než čerstvá). Přidejte i čerstvě namletý pepř a promíchejte. Očištěná srdíčka vložte do marinády a nechte je asi 2 hodiny v chladničce uležet.

02.

Marinovaná srdíčka napíchejte na špejle nebo tenké grilovací jehly. Připravené špízy položte na středně rozpálenou mřížku grilu a z obou stran opékejte asi 5 minut. Nakonec osolte. Podávejte s opečeným pečivem.

Energetická hodnota celkem pro 1 špíz
Energie938,8 kJ
Bílkoviny15,08 g
Tuky16,52 g
Sacharidy4,09 g
Sůl0,83 g
SAFA2,64 g
Vláknina0,08 g
Cukry1,64 g

Načítám