Hlavní obsah
2,8
(79)
Foto: Stream.cz

Foto: Stream.cz

Líbí se vám programy o vaření? Rádi se inspirujete radami a postupy profesionálů? Tak se pojďte podívat na nové díly pořadu S kuchařem u plotny na Stream.cz. Populární šéfkuchař Zdeněk Marcín vám předvede lehké recepty na výtečná jídla, která tak hravě zvládnou i začátečníci. Dnes si s ním připravte vynikající ragú z kuřecích srdíček se zeleninou a bramborovými rösti.

45 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Bude třeba
  • 1 000 g kuřecích srdíček
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks řapíkatého celeru
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 ks cibule
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 700 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml portského vína
  • 3 lžíce rostlinného oleje
Článek

Postup

01.

Na maso. Do rozpáleného hrnce nalijte rostlinný olej, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte dozlatova. 

02.

Přidejte kuřecí srdíčka, ta krátce opečte, a přidejte pepř, sůl a rajský protlak. 

03.

Poté přilijte portské víno. Nechte je odvařit. Zaprašte moukou, kterou jste předem lehce orestovali. 

04.

Následně přilijte kuřecí vývar, povařte a duste maso do měkka. 

05.

Na zeleninu. Mrkev, řapíkatý celer, kořenovou petržel a česnek nakrájejte na menší kousky. 

06.

Rozpalte pánev, přidejte olej a všechnu zeleninu i s česnekem orestujte. Dochuťte pepřem a solí. 

Jako příloha se nejvíc hodí bramborové rösti, které jsme sice v našem receptu navrhovali zakápnout navrch ještě zakysanou smetanou s křenem, ale zde je jako přílohu podávejte bez ní. Můžete ale také opéct plátky brambor, i tato varianta bude vynikající.

Na talíř dejte maso se zahuštěnou šťávou, přesypte zeleninou a bramborové placičky naklaďte okolo.

Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje ragú, zeleninu i rösti krok za krokem? Podívejte se na Stream.cz na návodné video: Ragú z kuřecích srdíček se zeleninou a bramborovými rösti.

Máte chuť i na jiné přílohy z brambor? Zkuste bramborové placky se sýrem, slovenské lokše nebo třeba domácí bramborové knedlíky!

Související témata:

Načítám