Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Jak je to jednoduché, tak je to dobré! Dvě suroviny, které Češi milují: hermelín a slanina. Vyzkoušejte je napíchat na jehlu s červenou cibulí a rychle opéct, aby sýr nevytekl. K tomu brusinky – a rychlé letní jídlo je na světě!

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 špízy
  • 100 g hermelínu
  • 200 g plátkové slaniny
  • 1 ks červené cibule
  • 30 ml oleje
  • 1 lžička grilovacího koření
  • 3 lžíce brusinkové zavařeniny
Článek

Použijte hermelín, který je určený k tepelné úpravě na gril nebo pánev. Slaninu vyberte kvalitní s delšími plátky, aby spolehlivě zabalily celé kousky sýra.

Postup

01.

Hermelín nakrájejte na osm stejných klínků. Každý pevně zabalte do plátku slaniny. Červenou cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a rozeberte na vrstvy.

02.

Kousky sýru ve slanině napíchejte na grilovací jehlu střídavě s dílky červené cibule. V oleji zamíchejte kvalitní grilovací koření bez soli a touto směsí potřete každý špíz těsně před opékáním.

03.

Špízy pečte zprudka na grilu nebo v troubě, dokud slanina nezačne pouštět tuk. Hotové špízy servírujte s brusinkovou zavařeninou a čerstvým pečivem.

Grilovací sezona

Grilovací sezona odstartovala! Nechte se inspirovat recepty, které si zamilujete. Je libo šťavnatý burger, lahodný dip nebo svěží salátek jako přílohu?

Burgery

Dipy a omáčky

Saláty

Energetická hodnota celkem pro 1 špíz
Energie3 274,02 kJ
Bílkoviny30,32 g
Tuky64,47 g
Sacharidy20,64 g
Sůl4,1 g
SAFA26,85 g
Vláknina3,12 g
Cukry6,32 g

Načítám