Článek
Použijte hermelín, který je určený k tepelné úpravě na gril nebo pánev. Slaninu vyberte kvalitní s delšími plátky, aby spolehlivě zabalily celé kousky sýra.
Postup
01.
Hermelín nakrájejte na osm stejných klínků. Každý pevně zabalte do plátku slaniny. Červenou cibuli oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny a rozeberte na vrstvy.
02.
Kousky sýru ve slanině napíchejte na grilovací jehlu střídavě s dílky červené cibule. V oleji zamíchejte kvalitní grilovací koření bez soli a touto směsí potřete každý špíz těsně před opékáním.
03.
Špízy pečte zprudka na grilu nebo v troubě, dokud slanina nezačne pouštět tuk. Hotové špízy servírujte s brusinkovou zavařeninou a čerstvým pečivem.
Grilovací sezona
Grilovací sezona odstartovala! Nechte se inspirovat recepty, které si zamilujete. Je libo šťavnatý burger, lahodný dip nebo svěží salátek jako přílohu?
Burgery
S trhaným vepřovým | Vegetariánský z řepy | Veganský | Krůtí s dipem | Tuňákový se salátem | Kuřecí s coleslawem | Hovězí s čedarem