Hlavní obsah
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Pokud patříte mezi ty, kdo mají v oblibě paprikovou klobásu, netřeba se jí vzdávat ani při grilování hovězího masa.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 4 ks hovězího steaku
  • 1 ks cibule
  • 2 ks paprikové klobásy
  • 1 lžička soli
Marináda
  • 100 ml rostlinného oleje
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička mletého chilli
  • 2 ks cibule
Článek

Postup

01.

Připravte si marinádu: cibuli nakrájejte na kolečka a smíchejte ji se zbylými surovinami. Steaky nechtee přes noc v chladu odležet v marinádě. 

02.

Druhý den maso z marinády vyjměte, nechte okapat a v pokojové teplotě nechte hodinu odpočinout. Mezitím si nakrájejte na plátky cibuli a klobásu nakrájejte na kostičky. Obojí smíchejte s trochou oleje a dejte na rozehřátý lávový kámen. Krátce orestujte a poté dejte stranou. Na tomto kameni pak grilujte odleželé steaky do oblíbené propečenosti. Maso osolte a podávejte se směsí cibule a klobásky.

Související témata:

Načítám