Hlavní obsah
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Jehněčí maso sice není na pořadu dne co týden, ale u každého z nás se najde příležitost, která si trochu rozmazlování zaslouží. Připravte si ho podle našeho receptu!

20 min.
Příprava
2 hod., 20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Maso
  • 1,5 kg jehněčí plece
  • 5 lžic medu
  • 300 ml růžového vína
  • 300 g šalotky
  • 5 stroužků česneku
  • 500 g mrkve
  • 200 g řapíkatého celeru
  • 3 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 2 ks skořice
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
Příloha
  • 200 g kuskusu
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 hrst čerstvého tymiánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na větší kusy, osolte, opepřete a potřete medem. V hrnci rozpalte olej a maso řádně opečte, aby se zatáhlo. Přidejte nakrájené šalotky, česnek, mrkev, řapíkatý celer, rozmarýn, skořici a chilli. Vše orestujte, podlijte vínem a na mírném ohni duste do změknutí asi 2 hodiny. Nakonec podle chuti osolte, opepřete a případně dochuťte medem.

02.

Kuskus zalejte horkým vývarem, přidejte olivový olej, promíchejte a nechte 5 minut zakryté. Do nabobtnalého kuskusu vmíchejte nasekané bylinky a dle chuti dolaďte solí, pepřem a citronovou šťávou.

Související témata:

Načítám