Článek
Postup
01.
Jednotlivé očištěné porce důkladně prošpikujte špalíčky slaniny. Dvě lžíce oleje smíchejte s vínem a prolisovanými stroužky mladého česneku. Porce králíka zalijte a obalte v této směsi ve velké míse a zasypejte nahrubo nasekaným rozmarýnem. Pak ho obložte na čtvrtiny pokrájenými cibulkami, přiklopte poklicí a nechte aspoň hodinu marinovat.
02.
Troubu zapněte na 200 stupňů Celsia. V hlubokém kastrole nebo pekáči rozpalte zbývající čtyři lžíce oleje a porce masa na něm ze všech stran opečte do zlatohněda. Přidejte máslo, vývar a ještě pár snítek tymiánu, přiklopte poklicí a dejte asi na 70 minut péct do trouby.
03.
Pak sundejte poklici, odstraňte vrchní snítky tymiánu, aby se nespálily, teplotu zvyšte na 220 stupňů a nechte ještě asi 10–15 minut dopéct kůrčičku. Podávejte s novými bramborami.