Hlavní obsah
Foto: ChrisHynes / Gettyimages.com

Foto: ChrisHynes / Gettyimages.com

Není nad vůni pečeného kuřete, uznejte sami. Na dnešek proto pro vás máme skvělý tip, jak kuře upéct „pod peřinkou“.

15 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuře
  • 2 ks baby kuřátek
  • 80 g husího sádla
  • 1 ks cibule
  • 1 hrst čerstvé šalvěje
  • 2 dl drůbežího vývaru
Nádivka
  • 3 ks housky
    1
  • 250 ml mléka
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 1 ks žloutků
    3
  • 60 g másla
    7
  • 20 g mandlí
    8
  • 1 lžíce soli
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 špetka muškátového oříšku
    8
  • 1/2 lžičky bílého mletého pepře
  • 2 lžíce strouhanky
    1
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Kuřátka očistěte. Na nádivku namočte nakrájené žemle do mléka, promíchejte s máslem, vejcem a žloutkem, pokrájenými opraženými mandlemi a dochuťte. Naplňte kuřátka.

02.

Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáče dejte husí sádlo a najemno pokrájenou cibulku. Vložte kuřata, přidejte několik lístků šalvěje, vložte do trouby. Pečte asi tři čtvrtě hodiny, až budou kuřátka hezky zlatohnědá.

Tip: Do pekáče můžete přidat i sušené brusinky, dodají kuřátkům příjemně nasládlou chuť.

Související témata:

Načítám