Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Nejlepší a nejrychlejší variantou v kuchyni jsou jídla z jednoho pekáčku. Skoro žádné nádobí, zamíchat, ochutit, zapéct... Zkuste paličky v rajčatové omáčce!

15 min.
Příprava
1 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 12 ks kuřecích paliček
  • 2 konzervy loupaných rajčat
  • 1/4 bulvy celeru
  • 1/2 ks fenyklu
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml bílého vína
Článek

Postup

01.

Kuřecí paličky opláchněte a důkladně osušte papírovými kuchyňskými ubrousky. V nádobě, ve které budete zároveň i zapékat, orestujte na oleji na kolečka nakrájené jarní cibulky, na kostičky nakrájený celer a fenykl. Pak přidejte v mouce obalené kuřecí paličky a opékejte se zeleninou dozlatova.

02.

Podlijte vše vínem, které nechte odpařit. Nakonec vyklopte k masu konzervy loupaných rajčat, přidejte citronovou kůru a nakonec vše osolte a opepřete. Maso s omáčkou pečte asi hodinku v troubě předehřáté na 190 °C.

Související témata:

Načítám