Hlavní obsah
Foto: Lapina Maria, Shutterstock.com

Foto: Lapina Maria, Shutterstock.com

Říkáte si, že byste si ke štědrovečerní večeři rádi pochutnali na rybě, ale o kapra nestojíte? Vyměňte ho za lososa.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 filety lososa
  • 1 hrst strouhanky
  • 1/2 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce listové petržele
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 50 g mandlí
  • 100 g másla
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 2 ks banánové šalotky
  • 2 ks vejce
  • 300 g červené čočky
Článek

Postup

01.

Filety lososa pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a položte na dno zapékací misky kůží dolů.

02.

V misce smíchejte strouhanku, nasekané bylinky, brusinky, mandle a vše propojte rozpuštěným máslem. Připravenou směs lžící rozprostřete po filetech a lososa dejte péct do trouby při 180 stupních Celsia na 15 až 18 minut.

03.

Mezitím připravte čočku. Tu propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit v osolené vodě. Nezapomeňte sbírat pěnu! Asi po 10 minutách uvařenu čočku přeceďte a nechte okapat.

04.

Na pánvi na oleji zpěňte najemno nakrájenou šalotku, přidejte čočku, vajíčka, nechte krátce prohřát, a je to.

Související témata:

Načítám