Hlavní obsah
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jak vypadá dietní oběd? Naučte se jíst ryby a dopřejte si vynikajícího lososa s pečenou zeleninou.

25 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Losos
  • 250 g lososa
    4
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1/2 ks citronu
Zelenina
  • 160 g brambor
  • 300 g čerstvé zeleniny
  • 1 lžička plnotučné hořčice
    10
  • 1/2 lžíce sójové omáčky
    6
  • 1/2 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 stroužek česneku
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů Celsia. Filety z lososa osolte, opepřete, posypte nasekanými lístky tymiánu, pokapejte citronem a zabalte do alobalu či papiloty z pečicího papíru.

02.

Zeleninu (vybírejte tu z lednice, například cibuli, červenou papriku, cuketu), případně ještě žampiony nakrájejte s bramborami na malé kousky. Pokapejte vše sójovou omáčkou, hořčicí i sladkou chilli omáčkou, přidejte prolisovaný česnek a dobře promíchejte.

03.

Do trouby dejte pekáček se zeleninou, po deseti minutách k němu přiložte lososa a pečte ještě dalších 20 minut.

Související témata:

Načítám