Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Když masové kuličky, tak pořádné! Tento recept se inspiroval v italské kuchyni, protože právě Italové jsou mistři perfektně sladěných chutí. Kuličky jsou tak dobré, že k nim nepotřebujete omáčku. Jen je doladíte skvěle upravenou zeleninkou.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Kuličky
  • 1/2 kg míchaného mletého masa
  • 1/4 hrnku strouhanky
    1
  • 1/4 hrnku strouhaného parmazánu
    7
  • 1 ks vejce
    3
  • 2 ks stroužku česneku
  • 1/4 hrnku nasekané petrželky
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1 špetka soli a pepře
  • 3 lžíce oleje
Zelenina
  • 1 kousek cukety
  • 8 ks ředkviček
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Jako příloha se podává zelenina bez zálivky, klidně tedy ke kuličkám přidejte oblíbený dip. Skvěle se hodí sýrový nebo smetanový s bylinkami.

Postup

01.

Mleté maso smíchejte se strouhankou, parmazánem, vejcem, utřeným česnekem, petrželkou, oreganem, bazalkou, solí a pepřem. Vše důkladně propracujte a poté z hmoty tvořte kuličky o velikosti většího golfového míčku.

02.

Na pánvi rozehřejte olej a kuličky v něm ze všech stran opečte dozlatova. Poté je dejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

03.

Do výpeku z kuliček přidejte olivový olej a na plátky nakrájenou zeleninu. Vše krátce orestujte, až je zelenina měkká a opečená. Přendejte ji na talíře, osolte, přidejte masové kuličky a můžete servírovat.

Načítám