Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Znáte rybu pečenou v solné krustě? Pokud ne, seznamte se! Solná krusta totiž zachová rybí maso krásně šťavnaté, takže si na něm opravdu pochutnáte.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 kg hrubozrnné soli
  • 1 ks bílku
  • 1 ks mořského vlka
  • 1/2 ks citronu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 stroužek česneku
Článek

Postup

01.

Očištěnou rybu naplňte rozmarýnem, plátky citronu a česneku. Sůl smíchejte s bílkem a vytřete směsí pekáček. Na dno pekáčku, položte rybu a udusejte přes ni zbylou sůl. Pečte asi 20 minut při 180 stupních.

02.

Před servírováním opatrně odstraňte sůl tak, abyste nepoškodili kůži – maso by tak bylo moc slané. Podávejte s bramborami nebo pečivem.

Související témata:

Načítám