Hlavní obsah
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Znáte rybu pečenou v solné krustě? Pokud ne, seznamte se! Solná krusta totiž zachová rybí maso krásně šťavnaté, takže si na něm opravdu pochutnáte.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 kg hrubozrnné soli
  • 1 ks bílku
    3
  • 1 ks mořského vlka
    4
  • 1/2 ks citronu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 stroužek česneku
Obsažené alergeny
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Očištěnou rybu naplňte rozmarýnem, plátky citronu a česneku. Sůl smíchejte s bílkem a vytřete směsí pekáček. Na dno pekáčku, položte rybu a udusejte přes ni zbylou sůl. Pečte asi 20 minut při 180 stupních.

02.

Před servírováním opatrně odstraňte sůl tak, abyste nepoškodili kůži – maso by tak bylo moc slané. Podávejte s bramborami nebo pečivem.

Související témata:

Načítám