Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Šťavnaté kuře s dokřupava vypečenou kůrčičkou patří mezi nejoblíbenější a nejsnadnější recepty. S našimi tipy ho upečete i ve větší remosce: bude skvělé a vy spotřebujete méně energie než při pečení v troubě. A můžete s ním rovnou upéct i přílohu!

5 min.
Příprava
1 hod., 35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 kus
  • 1 ks kuřete
  • 3 lžičky soli
  • 2 lžičky grilovacího koření
  • 100 g másla
Článek

Postup

01.

Kuře vyndejte včas na linku a nechte ho dojít pokojové teploty. Poté prstem uvolněte kůži na prsou a vsuňte pod ni dva plátky másla. Máslo lehce promněte a rozetřete ho po celých prsou, kůžička tak bude voňavá a dozlatova propečená.

Tip: Máslo můžete ochutit bylinkami, kořením nebo česnekem.

02.

Kuře pořádně osolte uvnitř i zvenku, do břišní dutiny vložte kousek másla a pomocí kuchyňského provázku ho svažte do úhledného tvaru, maso se tak snadno nevysuší. Kuře otočte hrudí nahoru a křídla zasuňte dozadu za ramínka. Nohy přitlačte k prsní části, překřižte a svažte k sobě.

03.

V remosce bude hotové přibližně za hodinu a čtvrt nebo půl, záleží na velikosti. Přibližně po 45 minutách pečení kuře zkontrolujte, můžete ho přelít šťávou. Upečené kuře nechte odpočinout asi 15 minut a až poté naporcujte.

Tip: Pod kuře rozložte před pečením plátky brambor, cibule a případně i jiné zeleniny: upečou se zároveň s kuřetem a o přílohu máte postaráno.

Remoska je skvělý český vynález: šetří čas i peníze a připravíte v ní téměř cokoliv. Skvělá jsou zapékaná jídla z remosky a bez problémů zvládne i jednoduchou a tradiční kefírovou buchtu.

Za zapůjčení remosky děkujeme společnosti Remoska s.r.o.

Reklama

Načítám