Hlavní obsah
4,7
(6)
Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Exotika během chvilky. Kuřecí prsa v kari omáčce vám vytrhnou trn z paty, nejen když nemáte na přípravu pokrmu příliš času, ale také ve chvíli, kdy se před rodinou chcete blýsknout originálním pokrmem.

15 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks horních kuřecích stehen
  • 4 špetky soli
  • 1/4 lžičky čerstvého mletého pepře
  • 1,5 lžíce řepkového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 lžičky červené kari pasty
  • 250 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g čerstvých fazolových lusků
  • 1 špetka soli
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 špetka chilli vloček
Článek

Jedna pánev stačí a můžete mít perfektní jídlo, které v té samé pánvi bude i pěkně vypadat při servírování. Pokrm můžete připravit i ve verzi se zeleným kari. Pokud jste nesehnali zelené fazolky, nahraďte je například brokolicí nebo květákem. Podávejte ideálně s rýží nebo kouskem pečiva. Můžete sáhnout po indických plackách a tortillách.

Postup

01.

Kuřecí stehna ze všech stran osolte a opepřete.

02.

V pánvi, ideálně té, kterou můžete umístit do trouby, rozehřejte olej a stehna kůží dolů opečte do zlatohnědé barvy. Bude to trvat asi 8-12 minut. Poté kleštěmi přendejte na talíř opečenou kůží vzhůru.

03.

Cibuli nakrájejte nadrobno a ve výpeku restujte dozlatova. Přidejte kari pastu a asi půl minuty míchejte. Vlijte do pánve kokosové mléko, citronovou šťávu a vodu nebo zeleninový vývar, lehce osolte a míchejte, dokud se kari pasta nerozplyne.

04.

Do pánve přidejte zelené fazolky zbavené stopek. Vložte dovnitř maso (kůží nahoru).

05.

Přendejte celou pánev do trouby vyhřáté na 190 °C a pečte 45-50 minut.

06.

Podávejte posypané čerstvým koriandrem, můžete posypat vločkami sušeného chilli podle chuti. Servírujte s rýží.

Kuřecí maso můžete také použít do receptů na voňavou kuřecí kormu, rychlé stir-fry se zeleninou nebo sladkokyselé kuřecí kousky.

Načítám