Hlavní obsah
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Večeře z jednoho pekáčku? Dejte šanci jemné tresce s bramborami, fazolkami a mrkví. Nezklame vás!

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g tresky
  • 1 ks cibule
  • 200 g fazolových lusků
  • 200 g mrkve
  • 300 g brambor
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 300 ml smetany
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Mrkev očistěte a nakrájejte na kousky nebo kolečka. Cibuli nakrájejte na čtvrtky. Zeleninu spolu s fazolkami smíchejte v míse a osolte. Zapékací mísu vymažte máslem a na dno rozložte veškerou zeleninu.

02.

Rybu osolte, opepřete a posypte mletou paprikou. Poté kousky ryby naskládejte na zeleninu. Ve smetaně rozmíchejte hladkou mouku a směs nalejte na zeleninu s rybou. Navrch dejte kousky zbylého másla. Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte asi 30 minut. Potom nalejte na směs zbylou smetanu a pokrm ještě krátce dopečte.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 490,61 kJ
Bílkoviny28,74 g
Tuky15,21 g
Sacharidy25,46 g
Sůl1,91 g
SAFA8,51 g
Vláknina4,98 g
Cukry8,13 g
Související témata:

Načítám