Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 stupňů. Brambory i se slupkou omyjte, celer očistěte a nakrájejte na kostičky, cibuli na kolečka, rozmarýn nasekejte nadrobno.
02.
Králíka omyjte, osušte a zlehka ho ze všech stran osolte a opepřete čerstvě mletým pepřem. Marmeládu v misce rozmíchejte s červeným vínem.

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová
03.
Na dno velkého pekáče urovnejte všechny suroviny, tedy celé brambory, celer, cibuli, sušené švestky a brusinky, přidejte kolečka citronu, trochu soli a čerstvě namletého pepře, přisypte jemně nasekaný rozmarýn a nakonec vše zakápněte olejem a červeným vínem s marmeládou. Navrch položte připraveného králíka, přiklopte poklicí a vložte asi na 2,5 hodiny do trouby.

Foto: Marie Bartošová

Foto: Marie Bartošová
04.
Během doby pečení králíka pravidelně kontrolujte a vždy ho přelijte vypečenou šťávou. I když se to na první pohled nezdá, díky pečení pod poklicí a té spoustě skvělých věcí zůstane králík, který se jinak tak jednoduše vysuší, krásně šťavnatý.