Článek
I rybí maso je do burgerů skvělé a vaše chuťové buňky rozhodně nebudou strádat. Použít můžete candáta, okouna, tresku, ale i exotičtější druhy, jako je ryba mahi-mahi. Díky koprové majonéze dostane burger specifickou chuť a na jeho dohotovení lze použít bylinky i další suroviny, které máte rádi. Pokud vám tyto burgery zachutnají a budete je chtít připravit i jinak než na grilu, můžete je třeba zlehka obalit ve strouhance a krátce osmahnout z obou stran na přepuštěném másle v pánvi.
Postup
01.
Filety nakrájejte na jemné kousky (případně je v mixéru rozmixujte nahrubo) a dejte do mísy. Přidejte nasekaný kopr, nadrobno nakrájenou šalotku i jarní cibulku (stačí jeden stonek). Dochuťte solí, pepřem, citronovou kůrou z jednoho bio citronu a sójovou omáčkou. Přidejte rozšlehané vejce, dle potřeby strouhanku a důkladně promíchejte.
02.
Směs rozdělte na 3 stejné části a vytvarujte z nich vyšší burgery o průměru hamburgerových bulek. Pomozte si navlhčenýma rukama. Na rozpáleném grilu (nebo grilovací pánvi potřené trochou oleje) grilujte 3 až 4 minuty z každé strany.
03.
Housky rozkrojte a řezné strany opečte na grilu. Koprovou majonézu připravíte jednoduše tak, že smícháte všechny uvedené ingredience.
04.
Spodní díl opečené bulky pomažte majonézou, přidejte listy salátu a máty s trochou řeřichy, kolečka cibule, rybí burger a na šikmé plátky nakrájenou okurku. Přiklopte vrchní částí bulky, rovněž namazané majonézou. Nakonec můžete spíchnout párátkem či špejlí.