Hlavní obsah

Zdravé lososové karbanátky

Hodnocení:
(50)
Foto: Viktorie Hrazdílková
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Náročnost
nízká

Že už vás ryba na grilu omrzela? Pak vyzkoušejte zdravé lososové karbanátky, které připravíte jednoduše na pánvi. Můžete je podávat jen tak se zeleninovým salátem nebo je klidně servírovat v bulce jako burgery.

Ingredience pro:
4 placky
Budete potřebovat
  • 1 ks filetu z lososa
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • čerstvé bylinky (pažitka, řeřicha, oregano, ...)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky drceného pepře
  • 1 ks bílku
  • olej
Navíc dle chuti
  • toastový chléb
  • červená paprika
  • mrkev
  • ledový salát
  • majonéza
Článek

Postup

Krok 1: Filet z lososa zbavte kůže a nakrájejte na drobné kostičky.

Krok 2: Nakrájeného lososa dejte do misky, přidejte šťávu z poloviny citronu, sušený česnek, sůl a pepř. Dále do směsi přidejte čerstvé bylinky jako je pažitka, petrželka nebo oregano. 

Krok 3: Nakonec přidejte i bílek z jednoho vejce a dobře směs promíchejte. Poté z ní vytvarujte čtyři karbanátky.

Krok 4: Na nepřilnavou pánev dejte trochu oleje a karbanátky smažte na mírném plameni dozlatova z obou stran.

Krok 5: Hotové karbanátky podávejte dle chuti jen tak, skvělé jsou i klasicky s bramborovou kaší (recept na tu nejlepší bramborovou kaši najdete zde), můžete také vytvořit lososové burgery. Burgery můžete servírovat i méně tradičně: v nasucho opečeném toastovém chlebu s majonézou a nakrájenou čerstvou zeleninou. 

Vyzkoušejte i další naše recepty s lososem třeba citronové těstoviny s lososem nebo lososové kari rizoto.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek