Hlavní obsah
3,4
(57)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Že už vás ryba na grilu omrzela? Pak vyzkoušejte zdravé lososové karbanátky, které připravíte jednoduše na pánvi. Můžete je podávat jen tak se zeleninovým salátem nebo je klidně servírovat v bulce jako burgery.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 placky
Budete potřebovat
  • 1 ks lososa
  • 1/2 ks citronu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 ks bílku
  • 5 lžic oleje
Navíc dle chuti
  • 8 plátků světlého toastového chleba
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 hlávky ledového salátu
  • 2 lžíce majonézy
Článek

Postup

01.

Filet z lososa zbavte kůže a nakrájejte na drobné kostičky.

02.

Nakrájeného lososa dejte do misky, přidejte šťávu z poloviny citronu, sušený česnek, sůl a pepř. Dále do směsi přidejte čerstvé bylinky jako je pažitka, petrželka nebo oregano. 

03.

Nakonec přidejte i bílek z jednoho vejce a dobře směs promíchejte. Poté z ní vytvarujte čtyři karbanátky.

04.

Na nepřilnavou pánev dejte trochu oleje a karbanátky smažte na mírném plameni dozlatova z obou stran.

05.

Hotové karbanátky podávejte dle chuti jen tak, skvělé jsou i klasicky s bramborovou kaší (recept na tu nejlepší bramborovou kaši najdete zde), můžete také vytvořit lososové burgery. Burgery můžete servírovat i méně tradičně: v nasucho opečeném toastovém chlebu s majonézou a nakrájenou čerstvou zeleninou. 

Vyzkoušejte i další naše recepty s lososem třeba citronové těstoviny s lososem nebo lososové kari rizoto.

Související témata:

Načítám