Článek
Postup
01.
Porce ryby osolte mořskou solí, opepřete drceným pepřem, potřete olivovým olejem a grilujte po obou stranách (můžete opéct na pánvi). Maso nakrájejte na menší kousky.
02.
Brambory nakrájejte na plátky, osolte mořskou solí a po obou stranách opečte na olivovém oleji do zlaté barvy. Listy salátu omyjte a pečlivě osušte. Do mísy dejte brambory, listy salátu, fazolky, olivy, rajčata a lehce promíchejte. Nandejte na talíř, obložte grilovanou rybou, nakrájeným vejcem a listy bazalky.
03.
Nakonec přidejte zálivku – smíchejte ocet, hořčici a postupně vešlehejte olej. Dochuťte solí, pepřem a cukrem.
Tip
Vinný ocet se nebojte zaměnit za jablečný nebo klasický. Na osušení opraného salátu se skvěle hodí i sušička na salát – speciální mísa s provázkem, která díky odstředivé síle dostane ze zeleniny přebytečnou vodu.