Hlavní obsah
Foto: Španělské olivy

Foto: Španělské olivy

Salát s grilovaným tuňákem zachutná i potěší každého mlsouna, který má rád ryby a olivy. Připravíte ho během chvilky a je ideální pro lehkou večeři.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Salát
  • 400 g tuňáka
  • 400 g cherry rajčat
  • 400 g brambor
  • 4 ks vejce
  • 250 g salátu frisée
  • 1/2 hlavičky ledového salátu
  • 200 g černých oliv
  • 100 g fazolových lusků
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • pepř
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Zálivka
  • 2 lžíce bylinkového oleje
  • 1 lžíce hořčice
  • 5 g soli a pepře
  • 1 lžíce octa
Článek

Postup

01.

Porce ryby osolte mořskou solí, opepřete drceným pepřem, potřete olivovým olejem a grilujte po obou stranách (můžete opéct na pánvi). Maso nakrájejte na menší kousky.

02.

Brambory nakrájejte na plátky, osolte mořskou solí a po obou stranách opečte na olivovém oleji do zlaté barvy. Listy salátu omyjte a pečlivě osušte. Do mísy dejte brambory, listy salátu, fazolky, olivy, rajčata a lehce promíchejte. Nandejte na talíř, obložte grilovanou rybou, nakrájeným vejcem a listy bazalky.

03.

Nakonec přidejte zálivku – smíchejte ocet, hořčici a postupně vešlehejte olej. Dochuťte solí, pepřem a cukrem.

Tip

Vinný ocet se nebojte zaměnit za jablečný nebo klasický. Na osušení opraného salátu se skvěle hodí i sušička na salát – speciální mísa s provázkem, která díky odstředivé síle dostane ze zeleniny přebytečnou vodu.

Související témata:

Načítám