Hlavní obsah
Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Foto: Liliya Kandrashevich, Shutterstock.com

Konečně jaro, všude se zelená a zrovna tak je to i ve vašich kuchyních. I když nemáte zahrádku, nemusíte zoufat. Bylinkám se bude skvěle dařit i za okenním parapetem. Co takhle kuře, tymián a petržel?

10 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 balení špaget
  • 300 g ricotty
  • 1 ks cukety
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 2 ks šalotky
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce listové petržele
Článek

Postup

01.

Ve vyšší pánvi na oleji opečte nadrobno nasekané šalotky. Pak přidejte na plátky nakrájenou cuketu a krátce opečte tak, aby zůstala křupavá. Vše z pánve vyjměte a dejte stranou.

02.

Ve výpeku opečte na malé plátky nakrájené osolené a opepřené maso. Pak přidejte zpět do pánve směs s cuketou a přidejte bylinky. Promíchejte a nakonec vmíchejte ricottu. Špagety uvařte podle návodu a přidejte k masové směsi. Vše důkladně promíchejte a podávejte.

Související témata:

Načítám