Článek
Postup
01.
Kotlety naklepejte (hlavně u kosti) a na krajích je trochu nařízněte, aby se při restování maso nezkroutilo. Pak je osolte a na rozpáleném oleji nebo sádle je zprudka opečte po obou stranách.

Foto: Petr Makovička
02.
Opečené kotlety vyjměte a ve zbylém tuku opečte na kostičky pokrájenou slaninu a drobně nasekanou cibuli. Pak přidejte sladkou papriku, nechte ji zpěnit, aby pustila chuť (ale pozor, ať ji nepřipálíte, to by zhořkla!), směs podlijte vínem, vložte zpět opečené kotlety a nechte dusit.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička
03.
Po asi 5 minutách dušení přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, podlijte vývarem (případně vodou nebo přidejte trochu vína navíc) a duste dalších asi 5 minut.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička
04.
Mezitím si nakrájejte papriky a rajčata na kolečka a následně je přidejte ke směsi v pánvi. Zeleninou nemusíte vůbec šetřit – je to právě ona, kdo dá chuť omáčce! Vše pak společně duste, až bude maso úplně měkké.
05.
Když je maso hotové, opět jej vyjměte a omáčku zalijte smetanou, ve které jste předem rozmíchali lžíci hladké mouky. Omáčku důkladně promíchejte, přiveďte ji k varu, aby mouka nezůstala syrová, a je hotovo! Jako příloha se nejvíc hodí houskový knedlík.

Foto: Petr Makovička