Hlavní obsah

Svaly vám pravděpodobně nepřinese, ale dokonalou večeři plnou zajímavých chutí s jeho pomocí svedete hravě. O čem je řeč? No přece o čerstvém špenátu. Inspirujte se naším receptem na špenátovou polévku.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 450 g listového špenátu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 300 g lososa
  • 3 g pepře růžového
  • 1/4 lžičky soli
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 1/2 ks citronu
Článek

Postup

01.

Cibuli zlehka na oleji opečte, přidejte k ní opláchnuté špenátové lístky a spařte je. Vhoďte plátky česneku, nechte chvilku opékat, a základ pak zalijte vývarem. Vařte 10 minut, potom vše rozmixujte a zahustěte smetanou.

02.

Lososa zbavte kůže, posypte růžovým pepřem, solí, pokapejte citronovou šťávou a na oleji ho po čtyřech minutách z obou stran opečte. Lososa podávejte přímo v polévce!

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 431,71 kJ
Bílkoviny20,28 g
Tuky23,14 g
Sacharidy12,28 g
Sůl0,67 g
SAFA11,08 g
Vláknina3,67 g
Cukry5,74 g
Související témata:

Načítám