Článek
Pro přípravu této polévky vyberte spíš sušší tvaroh. Brambory nemusíte opékat a do jednotlivých talířů je můžete rozmačkat nebo nakrájet.
Postup
01.
Oloupané celé brambory dejte vařit do lehce osolené vody s kmínem. Když jsou měkké, slijte je, ale vodu, ve které se vařily, si uchovejte. Brambory nechte zcela zchladnout.
02.
V polévkovém hrnci na másle orestujte najemno nasekanou cibuli. Až začne zlátnout, zalijte ji mlékem a vodou z brambor. Přidejte bobkový list, nové koření a celý pepř. Uveďte k varu, pak do polévky přidejte nakrájené tvarůžky a nechte je rozpustit.
03.
Zchladlé brambory nakrájejte na klínky a opečte je na pánvi na lžičce másla dozlatova. Pažitku nasekejte.
04.
Hotovou polévku servírujte s opečenými bramborami, dvěma lžícemi tvarohu, kostičkami tvarůžků a čerstvou pažitkou.