Hlavní obsah
2,5
(4)
Foto: Kateřina Harudová

Foto: Kateřina Harudová

Olomoucké tvarůžky jsou takový náš malý dietní zázrak: díky vysokému obsahu bílkovin vás parádně zasytí, a přitom neobsahují téměř žádný tuk. V kombinaci s vaječnou omeletou jsou tak perfektní surovinou pro snídani, která vás zasytí na celé dopoledne.

2 min.
Příprava
4 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 3 ks vejce
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžíce tuku
  • 80 g olomouckých tvarůžků
  • 1/4 lžičky mleté červené papriky
Článek

Do omelety můžete přidat kousky šunky, nasekanou jarní cibulku, sušená rajčata nebo ji třeba posypat hrstí mražené kukuřice. A nezapomeňte, že syrečky jsou dost slané, takže není třeba příliš solit vejce.

Postup

01.

Vejce důkladně prošlehejte se špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Na menší pánvi rozehřejte tuk (přepuštěné máslo, sádlo, olej), a když je dobře rozpálený, vejce na něj vlijte.

02.

Poklaďte kousky tvarůžků, posypejte sladkou nebo pálivou paprikou, přiklopte poklicí a počkejte, až povrch zpevní a zmatní. Přesuňte na talíř a máte hotovo!

Pro opravdu extra sytou snídani si přidejte dva plátky našeho semínkového chlebu bez mouky.

Načítám