Hlavní obsah
Foto: Maria Uspenskaya, Shutterstock.com

Foto: Maria Uspenskaya, Shutterstock.com

O tom, že chřest je vyhlášená lahůdka, snad není pochyb. Proto pro vás máme tip na rizoto s chřestem, šunkou a cibulkou. Zamilujete si ho!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 300 g bílého chřestu
  • 250 g rýže arborio
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • 1 ks cibule
  • 200 g šunky
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce parmazánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Chřest oloupejte, nakrájejte na dvou- až třícentimetrové kousky (spodní dřevnatou číst odřízněte a vyhoďte), asi 8 minut povařte a dejte ho stranou.

02.

Na pánvi na olivovém oleji orestujte cibulku, přidejte šunku a podlijte trochou bílého vína. Přidejte rýži a rozmarýn a opět chvíli restujte, až se víno z velké části odpaří. Pak postupně přidávejte vývar, až se uvaří rýže. Nakonec vmíchejte kousek másla a parmezán (podle chuti, ale určitě nešetřete!), předvařený chřest, dosolte a posypte čerstvě mletým pepřem. Prostě: rychlé a senzační.“

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie4 133,01 kJ
Bílkoviny35,59 g
Tuky42 g
Sacharidy114,26 g
Sůl8,66 g
SAFA13,72 g
Vláknina7,53 g
Cukry6,55 g
Související témata:

Načítám