Hlavní obsah

Recepty s pečivem: Bruschetta jinak. S paprikami!

Foto: Ondřej Hošt

Bruschetta se hodí jako malý předkrm i jako skvělá svačinkaFoto: Ondřej Hošt

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dalším díle seriálu Recepty s pečivem pro vás máme tip na oblíbený italský předkrm s názvem bruschetta. Tahle topinka z bílého chleba je ideální i jako svačina nebo jednoduchá a rychlá večeře. Vyzkoušejte ji s námi v její obměněné podobě.

Článek

Na 4 předkrmové porce potřebujete: 8 asi 1 cm silných plátků bílé bagety, 100 g sýru niva, 1 žlutou a 1 červenou papriku, 1 lžíci olivového oleje a čerstvě mletý pepř.

Postup: Bagetu šikmo nakrájejte na plátky. Papriky očistěte, zbavte semínek a bílých částí uvnitř a nakrájejte na kousky dlouhé, jako je šířka plátku bagety, a široké asi 2 cm. Na grilovací pánev dejte lžíci oleje a papriky na ní z obou stran ogrilujte. Plátky bagety dejte opéct do topinkovače, nivu nakrájejte na velmi tenké plátky (je chuťově hodně výrazná!) a skládejte ji střídavě s kousky papriky na topinku.

Pokud máte radši klasické topinky, můžete ochutnat výbornou masovou směs z článku Recepty s pečivem: Topinky s pikantní masovou směsí.

Máte i vy nějaký skvělý recept? Pošlete mi ho na e-mail jana.ch@prozeny.cz a přihlaste se tak do soutěže o hedvábný šátek ProŽeny.cz by Jakub Polanka.

Reklama

Související témata:

Načítám