Článek
Postup
01.
Uvařte cukerný rozvar: v kastrůlku rozpusťte cukr ve vodě, krátce ho povařte, dokud nevznikne řidší kašička. Tu nechte zchladnout a vyšlehejte ji se žloutky ve vodní lázni.
02.
Hned poté vyšlehejte šlehačku a zvlášť ještě rozpusťte oba druhy čokolády. Polovinu žloutkové směsi přidejte k tmavé čokoládě, druhou ke světlé, a dobře je promíchejte. Až poté ke každé zlehka vmíchejte vyšlehanou smetanu. Sušenky rozdrťte v mixéru a přelijte je rozpuštěným máslem.
03.
A jde se kompletovat! Na dno formiček na mini dezerty (nebo mističek vyložených potravinovou fólií) dejte vrstvu z máslových sušenek a na ně prostřídejte pěny z tmavé a bílé čokolády. Nechte v lednici ztuhnout a podávejte.