Hlavní obsah
Foto: Portál Bílé plus

Foto: Portál Bílé plus

Přinášíme vám tip na pohoštění na party. Pokud vám zbývá vymyslet už jen sladkou tečku, tak právě pro vás máme skvělý tip na čokoládovou pěnu. Vypadá fantasticky a ještě lépe chutná!

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
8 dortíčků
  • 150 g máslových sušenek
    1
    7
  • 100 g másla
    7
  • 1 l smetany ke šlehání
    7
  • 200 g hořké čokolády
    7
  • 200 g bílé čokolády
    6
    7
  • 100 g cukru krupice
  • 4 lžíce vody
  • 4 ks žloutků
    3
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Uvařte cukerný rozvar: v kastrůlku rozpusťte cukr ve vodě, krátce ho povařte, dokud nevznikne řidší kašička. Tu nechte zchladnout a vyšlehejte ji se žloutky ve vodní lázni.

02.

Hned poté vyšlehejte šlehačku a zvlášť ještě rozpusťte oba druhy čokolády. Polovinu žloutkové směsi přidejte k tmavé čokoládě, druhou ke světlé, a dobře je promíchejte. Až poté ke každé zlehka vmíchejte vyšlehanou smetanu. Sušenky rozdrťte v mixéru a přelijte je rozpuštěným máslem.

03.

A jde se kompletovat! Na dno formiček na mini dezerty (nebo mističek vyložených potravinovou fólií) dejte vrstvu z máslových sušenek a na ně prostřídejte pěny z tmavé a bílé čokolády. Nechte v lednici ztuhnout a podávejte.

Související témata:

Načítám