Hlavní obsah
4,0
(2)
Foto: so_lizaveta, Shutterstock.com

Foto: so_lizaveta, Shutterstock.com

Máte přebytek ovoce a rádi mlsáte? Chcete dětem dopřát zdravější sladkosti bez chemie? Řešením jsou domácí bonbony! Postup je snadný a vytvoříte si chutné laskominy plné vitaminů bez přidaných barviv.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 150 g sezonního ovoce
  • 220 g cukru
  • 12 g citrusového pektinu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička oleje na vymazání
  • 1 lžíce moučkového cukru na obalení
Článek

Na bonbony je lepší využít ovoce plné šťávy, jako je rybíz, maliny, citrusy nebo jahody. Samozřejmě bonbony připravíte i z jablek, ale pamatujte, že na uvedené množství pektinu je dobré mít okolo 120 ml ovocné šťávy.

Postup

01.

Ovoce rozmixujte a propasírujte, aby vznikla hladká šťáva. Ovocnou šťávu nalijte do malého hrnce a smíchejte s cukrem. Metličkou přimíchejte pektin.

02.

Zakápněte citronovou šťávou. Neustále míchejte a nechte vařit alespoň 4 minuty, aby směs zhoustla.

03.

Silikonovou formu na bonbony lehce vymažte olejem a ihned naplňte směsí. Nechte tuhnout při pokojové teplotě nebo v lednici. Bonbony vyklopte a lehce obalte v jemném cukru, aby se k sobě nelepily.

Foto: Labeta

Až dozraje rybíz, zkuste také domácí želé z tohoto nakyslého ovoceFoto: Labeta

Načítám