Článek
Připravit si domácí granolu má několik výhod: můžete dát třeba oříšky podle svého gusta, v tomto případě se potřebné množství složilo ze 40 g kešu, 40 g pistácií a 40 g vlašských ořechů. A osladíte si ji jen tolik a jen tím, co preferujete. Jde tedy o přesně tak zdravou snídani, jak se vám líbí.
Postup
01.
V misce smíchejte ovesné vločky s dýňovými a slunečnicovými semínky, nahrubo nasekanými ořechy, skořicí, badyánem a solí. Ve druhé misce smíchejte rozpuštěný kokosový olej s olivovým olejem a medem. To pak nalijte do misky k vločkové směsi a důkladně promíchejte.
02.
Granolu přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vypouklou stranou lžíce ji umačkejte. Pečte při 165 °C celkem asi 30 minut. Po 15 minutách pečení ji promíchejte a povrch znovu urovnejte.
03.
Jakmile bude granola pěkně zlatohnědá, vyjměte ji z trouby a ihned vmíchejte nasekanou čokoládu, brusinky i lyofilizované jahody. Povrch znovu urovnejte a nechte zcela vychladnout – granola pak bude ještě víc křupat.
04.
Vychladlou granolu uchovávejte ve vzduchotěsné skleněné nádobě a spotřebujte nejlépe do 14 dnů. Podávejte ke snídani či svačině s jogurtem a čerstvým ovocem dle libosti.